Ik kom ze steeds vaker tegen en ik wordt er blij van! Mensen die niet pas contact opemen met onze dierenartspraktijk wanneer hun dier ernstig ziek is en de reguliere dierenarts niet meer weet wat ie moet doen, maar mensen die problemen gelijk zo natuurlik mogelijk aan willen pakken, of ook die preventief wat voor hun dier willen doen. Gisteren was het weer zo ver. Voor de lieve mens die haar allergische hond wilde laten behandelen maar gelijk ook de twee poezen met bijbehorende 3 te schattige kittens, had ik een hele middag vrij gemaakt. Of ik ze allemaal door wilde meten om te kijken hoe ze er fysiek en energetisch bijzaten en daar waar nodig kon behandelen.

Gelijk bij aankomst van deze groep mensen en dieren was het één en al gezelligheid in de praktijk. Iedereen ging op onderzoek uit in de praktijkruimte en geen tafel, kastje of schoot was veilig. Overal werd gespeeld en geknuffeld, maar ook gesnackt. Hond mocht namelijk keuren welk van de heerlijke snacks uit de OerVoer keuken haar mens het beste mee naar huis kon nemen 😉

Per dier hielden we een intakegesprek en tijdens ons gesprek kreeg het betreffende dier voor deze eerste kennismaking een ‘symptomatische’ behandeling, gericht op wat het dier op dat moment het beste kon gebruiken.

We begonnen met één van de poezendames die erg gestrest was. Auto’s vond ze vreselijk en naast enorm hard miauwen (ze was doof), had ze op de heenweg naar de praktijk ook nog eens in haar mandje overgegeven. Ze was in haar korte leventje al minstens 6 x verhuisd en had wat traumatische ervaringen achter de rug. Hierdoor had ze een muurtje opgetrokken en vond ze het moeilijk om lief te zijn naar mens en dier. Zelfs de kittens moesten het regelmatig ontgelden.
Gelukkig kan haar mens hier doorheen kijken en heeft deze prachtige dame nu eindelijk een huis waar ze zichzelf mag zijn. In de praktijk liet ze goed zien hoe ze haar frustraties uitte. De ene keer was ze de meest ontspannen kat die je je kan voorstellen en het volgende moment hing ze onverwachts en luid blazend in de hand van mens of viel ze één van de andere dieren aan. Een combinatie van de bloesem Cherry Plum en een ontspanningsbehandeling op de bioresonantie mat maakten dat we in de loop van het consult een steeds meer ontspannen dame mochten zien.

De andere poezendame was pasgeleden gesteriliseerd. Ze had verder geen klachten en kreeg na een algehele APK waarbij hartje en longetjes, oogjes, oortjes en buikje bekeken en gevoeld en in goede conditie bevonden waren, een lekkere ontspanningsbehandeling. Aanvullend kreeg zij nog wat ondersteuning in herstel van de operatiewond.

De kittens werden na hun APK nog even gesext en zorgden met hun geslacht voor leuke verassingen bij de eigenaar die het net andersom had bedacht. Nu moesten er nieuwe namen verzonnen worden! Natuurlijk leuk om ook even mee te mogen denken.

Tenslotte was ook nog de hoogbejaarde hondendame aan de beurt. Zij kreeg met de bioresonantiemat een acuutbehandeling op haar ontstoken oogje en chronisch ontstoken huid en oren. In de loop van de week moet het met haar alweer een stuk beter gaan.

Van alle dieren werd een speekselmonstertje afgenomen welke straks met de bioresonantie zal worden doorgemeten.

Aan het eind van het consult lagen alle dieren heerlijk ontspannen ergens te slapen. Ik was ondertussen van mijn stoel verstoten, maar zulke pluizebollen kan je natuurlijk niet weigeren. Vandaag ontving ik een leuk mailtje van de mens bij deze gezelligheid:Alle dieren hadden de hele weg heerlijk geslapen, dat hadden ze nog niet eerder zo gedaan, zelfs de gestreste poes. We kijken voor het eerst uit naar een volgende consult!