Eigenlijk was onze beestenboel compleet! We wonen samen met 2 honden, 1 poes, 2 loslopende pleegcavia’s (die mijn hele moestuin opeten) en een jong paard. Sinds kort is daar nog ‘Schillie’ de schildpad bijgekomen, omdat hij volgens de kinderen in een veel te klein hokje moest leven, ook die loopt hier los rond. Maar toen kregen we een éénmalig nestje. Eerst hebben we een wachtlijst met potentiële nieuwe (t)huisjes gemaakt, die allemaal door een strenge (kinder)keuring heen moesten. Maar nu we de einddatum naderen komt daar toch weer die vraag naar boven, kunnen we er niet eentje houden?? We wikken en wegen en gaan met z’n vijven in overleg. Is het verstandig? Nou nee, maar ‘verstandig’ past ook niet echt in ons gezin. Wat zijn de voors en de tegens, we twijfelen wat af.


Maar gelukkig hebben we de Bach remedies, en al snel komen we op Scleranthus. Dé Bachremedie bij onevenwichtigheid. Natuurlijk niet alleen voor dit soort beslissingen, maar ruim inzetbaar voor veel opgroeiende of herplaatste dieren. Wil ik spelen, durf ik al, kan ik een andere hond benaderen, lukt het me even alleen thuis te blijven, word ik misselijk tijdens het auto rijden… en zo zijn er nog een heleboel voorbeelden te noemen waar een hond, kat of ander dier Scleranthus nodig kan hebben. Bij veel vormen van onevenwichtigheid en/of onzekerheid.
Denkt u dat uw dier hiermee geholpen kan worden, of heeft u een andere vraag? Ik beantwoord deze graag en ben te bereiken via  

En het katje, die mag natuurlijk blijven!