Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Elk seizoen staat in het teken van een ander thema bij zowel HeelDier als HeelMens van HeelCentrum te Doorn. Maak tijdens de themadagen kennis met alles wat ons centrum te bieden heeft op het gebied van de algehele gezondheid van mens en dier.

Zaterdag 14 december vindt de tweede Themadag plaats van HeelCentrum in Doorn. Geheel in stijl met de komende winter is het thema “Warm & Koud”. Maak tijdens deze themadag kennis met alles wat ons centrum te bieden heeft op het gebied van het warm houden of juist verkoeling bieden in relatie tot de gezondheid van mens en dier. Ook is er met Oud & Nieuw in aantocht aandacht voor Vuurwerkangst bij dieren. Wat kun je doen om de angst bij je dier af te laten nemen? Daarover kom je alles te weten op deze informatieve en inspirerende dag!

Programma 14 december 2019  – 11.00 – 15.00 uur

11.00 – 13.00 uur
Saskia Blok, Tellington TTouch methode – doorlopend korte lezingen:
Wat zeggen warme/koude plekken in het lijf van je dier over onderliggende spanning en hoe verstoort dat de balans in zijn lichaam?

en

Hoe kun je TTouch gebruiken bij vuurwerkangst?

11.30 – 12.30 uur
Hélène Versteeg-Severing, dierenarts en Patrick Versteeg, Oervoer – lezing:
De invloed van warm eten (brokken) versus koud eten (rauw) op dieren.

13.00 – 15.00 uur
Helen Panneman, dier therapeut met onder andere aromatherapie – doorlopend korte lezingen

Verwarmende (gember) en verkoelende (pepermunt) aroma’s die in aromatherapie gebruikt worden.

en

Hoe kun je aromatherapie gebruiken bij vuurwerkangst?

13.00 – 13.30 uur
Helen IJsselmuiden, Chinese bewegingskunsten taiji en qigong
workshop ‘Warm en ontspannen’

Met een geleide energetische meditatie laat je je energie door je lichaam stromen. Waar het koud is in je lichaam, kun je dat verwarmen met een katoenen zak met zout daarin.

13.45 – 14.15 uur
Helen IJsselmuiden, Chinese bewegingskunsten taiji en qigong
lezing ‘Balans in je voeding’

Voor mensen is het belangrijk om te zorgen voor balans tussen verwarmend en verkoelend eten. In ons klimaat is het altijd beter om meer verwarmend dan verkoelend te eten. Inzichten vanuit de Chinese voedingsleer.

14.30 – 15.00 uur
Helen IJsselmuiden, Chinese bewegingskunsten taiji en qigong
workshop ‘qigong

Met de Chinese bewegingskunst qigong stook je het vuur onderin je buik op. Je gaat lekker warm naar huis toe.

 

Gedurende deze open dag kun je je achter de koffietafel laten informeren over (de mogelijkheid van) diercommunicatie. Ruimtelijk portrettist Herma Schellingerhoudt zal doorlopend bezig zijn met een dierportret maken. Zij zal ook vertellen over de cursus Dierboetseren.

Naast al deze activiteiten is er een kleine kerstmarkt waar je leuke spulletjes kunt kopen voor mens en dier. En natuurlijk kun je bij de info stand terecht voor meer informatie over het centrum en alle activiteiten en een verwarmende kop koffie of thee!

Je bent van harte welkom tussen 11 uur en 15 uur!