Wanneer je dier last heeft van lymfeoedeem kan lymfedrainage verlichting bieden en de functie van het lymfesysteem op een adequate manier ondersteunen. Lymfedrainage kan daarnaast op tal van aandoeningen een positief effect kan hebben. Hierbij kan je natuurlijk denken aan stalbenen maar ook bij overbelaste spieren en pezen, stijve rug of achterhandsproblemen, peesontsteking, galletjes, hoefbevangenheid, post traumatische en post- operatieve oedemen, zomereczeem, onrust etc etc heeft lymfedrainage een positief effect.

Lymfedrainage zorgt er namelijk voor dat de afvoer van lymfevocht bevorderd wordt. Wel is het belangrijk dat de oorzaak van het lymfoedeem achterhaald wordt. Naast de lymfedrainage zullen we daarom altijd ook de voeding en huisvesting van je dier bespreken zodat we de oorzaak kunnen achterhalen. Zonder het vinden van de oorzaak is de kans namelijk groot dat het oedeem terug komt.

Naast een therapeutische functie, kan lymfedrainage ook een preventieve rol spelen door zijn positieve werking op het immuunsysteem. De therapie werkt ontspannend en zorgt voor opbouw en herstelwerkzaamheden binnen het dier. Daarnaast helpt lymfedrainage (opgehoopte) afvalstoffen te verwijderen en werkt het pijnstillend.

Lymfedrainage is een specifieke massagetechniek waarbij handgrepen met lage druk aangebracht worden in een voortdurende, ritmische beweging.