Symptomen & Oorzaken

Door onze manier van werken, kunnen dieren met een breed scala aan klachten bij ons terecht.
Ieder dier is uniek en heeft zijn zwakke punten. Hier beginnen vaak de klachten.
Eenzelfde oorzaak kan hierdoor bij verschillende dieren een andere uitwerking hebben.
Wat bij de ene een maagdarmprobleem (diarree, braken, buikpijn etc) veroorzaakt, kan zich bij een ander uiten in klachten van de huid (jeuk, uitslag).
Zowel fysieke als emotionele disbalansen kunnen een rol spelen bij het ontstaan van klachten.

Bij HeelDier zoeken we niet alleen naar een weg om het ongemak van de symptomen te verlichten, maar we zoeken altijd ook naar de oorzaak. Op deze manier kunnen we het dier wel ondersteunen bij het ongemak van de symptomen maar kunnen we vooral ook toe werken naar een optimale gezondheid.

Langdurige klachten & terugkerende klachten

Bij chronische of steeds terugkerende klachten waar één (of meer)malige conventionele zorg geen blijvend herstel biedt, kan je bij ons terecht. Wij zoeken naar de oorzaak van de klacht en stellen van daaruit een behandelplan op.

 

Oud & Jong

Oudere en hele jonge dieren hebben vaak een zwakker immuunsysteem.
Met deze dieren kan je bij ons terecht voor extra zorg rondom het versterken van dit fragiele immuunsysteem.
Hierdoor is je dier beter bestand tegen de uitdagingen welke het op zijn pad tegenkomt.

 

Preventie

Wanneer je dier gezond is maar je ziekte wilt voorkomen ondersteunen we met preventieve zorg. Dit is onze allerbelangrijkste pijler. Hoe sterker de balans van je dier, hoe kleiner de kans op ziekte.
Middels titerbepalingen voorkomen we graag overvaccinatie.
Middels kruiden, olieën en andere natuurlijke middelen verhogen we de afweer van je dier, zodat deze beter bestand is tegen het oplopen van parasieten als wormen, vlooien of teken.

 

Voeding & supplementen

Zie je door alle voedingsadviezen die in de omloop zijn niet meer in wat wijsheid is?
Samen met jou lopen we alle opties voor jouw dier langs. Elk dier is uniek en elke thuissituatie is anders.
Samen kijken we wat jouw dier nodig heeft en waar het lichaam het beste op reageert. We doen dit op een logische wijze, waardoor je met deze kennis in je achterzak in het vervolg zelf de beste keuzes voor je dier kunt maken.

De laatste fase

Wanneer het duidelijk is dat je dier binnen afzienbare tijd zal gaan sterven, streven we ernaar het leven in deze laatste fase zo aangenaam mogelijk te maken.  We richten ons er hier op om ongemakken zoveel mogelijk te verlichten.
Voor je dier, maar ook voor jezelf of je kinderen, kan rouwbegeleiding het stervensproces van je dier draaglijker maken.

Spoed

Omdat we graag elk dier ruim de aandacht geven, werken we niet met spoed patiënten. Uiteraard kan je bij ons navragen of we in een specifieke situatie wat kunnen betekenen voor je dier.

Neem bij spoedsituaties altijd contact op met je reguliere dierenarts!